PATIR PATIR DÖKÜLMEK BUNA DENİR!
Son zamanlarda Taşmedreseli arkadaşlarımızda bir nevi yaprak dökümü yaşanyor. Hiç birimizin ağzını bıçak açmıyor. Çok üzgünüz. İçimiz yanıyor!
Sayfa ve Taşmedreseli arkadaşım Rıfat Unutmazcan da bu vefasız ve nankör dünyaya "elveda" dedi. Allah camiamıza, ailesine ve evlatlarına sabır versin. Başka da bir acı yaşatmasın.
Yaşam böyle bir şeydir işte! "Bir gün varsın bir gün yoksun" sözü insan oğlu için söylenmiştir. Bir dakikasına bile garanti veremediğimiz bu dünyanın sorunlarını çok da fazla önemsememek gerekir.
Bu geçtiğimiz Haziran ayının 17'sinde şöyle bir paylaşımı olmuştu:
"Daha ne kadar yaşarım bilmiyorum ama...
Hiç bir şeye ne hevesim kaldı ne de umut edecek gücüm...
Çünkü en kötü yıllarımı en güzel yaşlarda yaşadım."
"18 Mayıs büyük mezalim, soykırım ve sürgün.
Zalim ve şeytan Stalin, Kırım Türklerini asimile edemeyeceğini anlamış olacak ki, tek çare olarak sürgün olayını gördü!"
Kırım Türklerinin sürgün edildiğinin yıldönümünde yukarıdaki mesajla bu acımasız sürgün yıllarına dikkat çekmişti. Ataları Kırımlıydı. Bu yok edilen vatana çok hassastı. Vefatına kadar mücadeleden vaz geçmedi.
Bir başka paylaşımnda "Yarabbi, imtihanımızı imanımızdan büyük eyleme!" diye dua etmişti.
Taşmedreseliler Genel Merkezini ziyaret ettiği bir günde "Bizim ömrümüzde ırmaklar vardır/Sularında hayellerimizi yüzdürdüğümüz/ Bizim ömrümüzde dostlarımız vardır/Günlerimiz ayrı geçtiğinde üzüldüğümüz!" diye bir paylaşımda bulunmuştu.
"Ülkücüydü" yazın mezar taşıma/
Başkaca hoş kelâm, paye gerekmez/
Nasılsa yol bilen gelir başıma/
Üste beton, mermer, kaya gerekmez!" diyen şairimiz Levent İdez'i rahmetle anmak isterim.
Artık Ankara-Aydınlıkevleri'inin aydınlık yüzü karanlığa gömüldü!
O da bu yaşadığmız sürecin kurbanı oldu. Uzun süre yattığı cezaevlerinde "sen suçsuz ve günahsızsın" deyip serbest bıraktılar. Tıpkı diğer arkadaşları gibi ne bir hak iddia edebildi ne de hak ve hukuk gidip yerini bulabildi. Ne devletine küstü ne de milletine..
"Vatan" dedi, "Millet" dedi, "can" dedi!
Ruhun şad, mekanın cennet olsun aziz kardeşim. Peygamberimiz ve Ehli Beyit kömeğin olsun!
FAHRETTİN MASUM BUDAK


YORUMLAR