ERHAN YIRCALI

ERHAN YIRCALI

DÜŞÜNDÜKLERİM VE YAZDIKLARIM erhanyircali@gmail.com

DOLANDIRMAYA TEŞEBBÜS HİKAYESİ "Hayat Sigortası"

02 Ocak 2024 - 21:25

DOLANDIRMAYA TEŞEBBÜS HİKAYESİ

“Hayat Sigortası”

Dün; 0.531.466.83.7x nolu telefondan arandım. Arayan kişi (erkek) kendini tanıttıktan sonra AKBANK adına aradığını ve ismimi söyledikten sonra bankadan sigorta yaptırdığımı ve sigorta ücretini 2 aydan beri ödemediğim için aradığını söyledi. Konuşması çok düzgün olmayan ve emir verir şekilde konuşan bu kişi bankaya 2 aylık 2.600 lira borcum olduğunu belirtti.

Benim böyle sigortam yok dediğim de ise sisteme girdiğinizde yanlışlıkla sigorta için evet demiş olabilirsiniz diyerek beni ikna etmeye çalıştı. Bu süreçte T.C. kimlik numaramı doğru olarak söyledi. İsim ve T.C.no doğru olunca insan ister istemez şöyle bir tereddüt ediyor ve işte tam bu esnada oltaya takılma durumu başlıyor.

Ben daha önce de 3 kez buna benzer şeylerle arandım.  Hatta yanımda arananlar oldu. Borcun var, icraya vereceğiz, borucunu öde diye aranan birçok kişi 2600 lira gibi ödenebilecek miktarları bu dolandırıcılara ödedi ve kendince icradan kurtuldu.

image.png

 

 Beni arayan kişi yaptığı işe o kadar alışmış ki tam bir profesyonel. Atladığı nokta ise kurumsal değil normal cep telefonundan araması ve bankadan arayanlar kadar kibar konuşmaması. Zaman zaman ise kendini kaybedip kabalaşması.

Konuşma süresince beni arayan kişi sürekli olarak baskı uyguluyor ve bankanızın, kartlarınızın şifresini istiyor. Bu tip aramalar sürekli oluyor ve şifrenizi verdiğiniz de gerçekten mağdur oluyorsunuz.

Bu olaydan sonra AKBANK’ın 444 25 25 nolu kurumsal telefonunu aradım. İlgili kişi sigortam olmadığını, sigorta borcum olmadığını zaten bu şekilde kimsenin aranmayacağını belirtti ve normal telefonlardan gelen bu tip konuşmalara itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Bu şekilde telefon geldiğinde kesinlikle inanmayın ve paranızı kaptırmayın. Çünkü, zayıf bir anınızda şifrenizi verebilirsiniz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum