Serdar Ünsal

Serdar Ünsal

serdarunsal76@gmail.com

             Iğdırlı Hasan Onbaşı için bir heykel yapalım.

23 Mayıs 2021 - 21:12

                                        Iğdırlı Hasan Onbaşı için bir heykel yapalım.
                 Son günlerde İsrail Filistin’e yine saldırarak masum vatandaşları şehit etmeye başladı.
              İsrail saldırısı ile yıllarca Mescid-i Aksa da muhafız olarak görev yapan ölünceye kadar Mescid-i Aksa kapısında nöbet tutan Iğdırlı Hasan Onbaşı gündeme geldi.
                Bir dönem ANAP’tan Iğdır milletvekili olan güzel insan Sabri Aras Bey arayarak Iğdırlı Hasan Onbaşı’nın Küllük köyünden olduğunu nüfus kayıtlarına ulaştığını torunlarının torununun köyde yaşadığını söyledi. Kendisine teşekkür ederim.
                         Iğdırlı Hasan Onbaşı, Iğdır’ımızın Türk milletinin gururudur. Yıllardır gazeteci İlhan Bardakçı,bu konuyu dile getirmesine rağmen maalesef ne Iğdır’da ne de Türkiye’de kendisi için herhangi bir çalışma yapılmadı.Özellikle gelmiş geçmiş belediye başkanları ,milletvekilleri siyasiler hiçbir girişimde bulunmadılar. Biz gazetecilerinde hatası çok pek gündeme getirmedik. Ben birkaç defa paylaşım yaptım ama yetersiz kaldı.
                Şimdi Iğdırlı Hasan Onbaşı’ya borcumuzu ödeme zamanı gelmişte geçiyor bile…. Sayın valimizden belediye başkan vekilimiz H.Engin Sarıibrahim’den isteğimiz ,şehir merkezine veya başka bir yere ,özgürlük anıtının yanına veya yerine,Şehit Türkler anıt ve müzesinin yanına,vali yoluna  bir heykelini dikmenizdir.Şehir merkezine  dikilmesi daha uygun olacaktır. Iğdır’a gelen insanlar, bu imanlı, görev aşkı ile yanıp tutuşan Iğdırlı Hasan Onbaşı’yı tanımış olurlar. Bu görevimizi yapalım bütün siyasi partileri, vatandaşları sivil toplum kuruluşlarını sayın valimize destek vermeye çağırıyorum.
               Iğdır’ımızdan çıkıp vatan için ,ta Filistin bile giden görevini son nefesine kadar yerine getiren ,görevi kutsal bilen  Iğdırlı Hasan Onbaşının adını yaşatalım bir heykelini dikelim..
            İHH, yaklaşık bir asır sonra Gazze’de inşa ettiği camiye Mescid-i Aksa muhafızı, Osmanlı askeri Onbaşı Hasan’ın ismini verdi. İsrail Kudüs'te ezanı yasaklamaya çalıştığı günlerde Gazze'deki Onbaşı Hasan Camii'nden ilk ezan sesi duyulmaya başlandı.
                Iğdırlılar olarak bizde şehir merkezine heykelini yapalım şehrin girişlerine Mescid-i Aksa muhafızı, Osmanlı askeri Iğdırlı Onbaşı Hasan’ın memleketine hoş geldiniz yazısı asalım.
              Sizleri gazeteci İlhan Bardakçı’ın uzun olan yazısının bir kısmı ile baş başa bırakıyorum.
         “Yıllar önceydi, sene 1972 Konuşmakla konuşmamak arasında kararsız kaldım. Yanına yaklaştığımı fark etti, ama kımıldamadı. ‘Selamün aleyküm baba.’ dedim. Başını biraz bana doğru çevirdi, durakladı ve çatallanmış titrek bir sesle “Aleyküm selam oğul.” dedi. ‘Hayırdır baba sen kimsin, burada ne yapıyorsun?’ dedim. “Ben...” dedi titreyen bir sesle. “Ben, Osmanlı Ordusu, Yirminci Kolordu, Otuz Altıncı Tabur, Sekizinci Bölük, On Birinci Ağır Makineli Tüfek Takımı Komutanı Onbaşı Hasan’ım.” Sesinde titreme kalmamıştı. Genç bir askerin tekmil vermesi gibi tekrarladı: “Ben Iğdırlı Onbaşı Hasan’ım. Bizim bölük Cihan Harbi’nde Kanal Cephesi’nden İngiliz’e saldırdı. Cânım ordu Kanal’da yenildi. Artık geri çekilmek elzem idi. Ecdat yadigârı topraklar bir bir elden gidiyordu. İngiliz, sonra Kudüs’e dayandı, şehri işgal etti. Biz de Kudüs’te artçı bölük olarak bırakıldık.” dedi. Kudüs’ü bekleyen 11. Makineli Takım Komutanı Iğdırlı Onbaşı Hasan o günden bu yana bıraktığın yerde nöbetinin başındadır. Nöbetini terk etmedi, tekmili tamamdır hayır dualarınızı beklemektedir kumandanım.’ de.” ‘




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum