Serdar Ünsal

Serdar Ünsal

serdarunsal76@gmail.com

21 YIL ÖNCEKİ IĞDIR VE 21 YIL SONRA Kİ IĞDIR….

19 Aralık 2022 - 10:22

21 YIL ÖNCEKİ IĞDIR VE 21 YIL SONRA Kİ IĞDIR….

            Türkiye’yi 21 yıldır Ak Parti yönetiyor.21 yıl önceki Iğdır’a baktığımızda Iğdır da neler vardı neler yoktu. Iğdır’da ihtiyaca cevap vermeyen bir hastanemiz vardı. Gerçi şimdide az cevap veriyor. Her gün Erzurum’a Kars’a Van’a en az 5 minibüs hasta götürüp getiriyor. Fakat sevindirici yönü uzman hekim sayısı eksiklere rağmen yeterli. Ve anjiyo ünitesi var .İnsanlar yollarda ölmüyor. Başarılı kardiyologlar anında hastaya müdahale ediyorlar.Bir kaç yıl önce, Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Iğdır’a geldiğinde anjiyo konusunu sormuştum. Erzurum ve Kars’ta var. Iğdır’a gerek yok demişti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çok şükür hastalarımız yollarda ölmüyor.

            Şöyle Iğdır’a yapılan yatırımlara bakıyorum.21 yıl önce temeli atılan bir türlü yapımı tamamlanmayan havaalanımız yapılmıştır. Iğdırlı mutlu olmuştur. Mutsuzluğu Ankara’ya her gün ve İzmir’e aktarmasız uçak seferinin olmamasıdır. Çünkü insanlar cenazelerini Ankara’dan getirmek için İstanbul veya Kars ,Van gibi illeri kullanmak zorunda kalıyor. Bu da insanları üzüyor. İnşallah düzeler diyelim…!

            Yine 21 yılda Iğdır’a Üniversite yapılmıştır.10 bine yakın öğrencisi vardır. Bazı eksiklere rağmen büyük kazanımdır. Yıllardır kanalizasyon kokan Iğdır sokaklarında şimdi güller kokuyor. Kireçli arsenikli su içme tarih olmuştur.Ünlendi den temiz içme suyu arıtılarak Iğdır’a veriliyor hem de 24 saat. Sayın valimizin sayesinde Iğdır’ın bütün mahallelerine parklar yapılmıştır. Millet bahçesi de büyük bir kazanımdır bence. Yazın sıcağında Iğdırlıları serinletecektir. Belediye hizmetleri son üç yılda en üst zirveye çıkmıştır. Başta sayın valimiz Hüseyin Engin Sarıibrahim ve emeği geçenleri kutlarım…

                  Yine en büyük yatırım doğalgazdır. Hava kirliliği azda olsa azalmıştır. Iğdır halkı yıllar sonra medeniyetin çağdaşlığın nimeti olan doğalgazla tanışmıştır. Son üç yılda gençlik merkezlerine, spora yatırım artmıştır. Genç çalışkan Milli eğitim Müdürü Servet Canlı ve ekibi hem atanmışların hem de seçilmiş siyasetçilerin desteği ile Iğdır’ın her yerine yeni okullar, yurtlar yapılması için gece gündüz çalışıyor.

             Son yıllarda Iğdır’da güzel şeyler olmuştur. İnşallah daha güzel yatırımlarda olur.

           AK Parti Iğdır İl Başkanı Ali Kemal Ayaz ,21 yılda ülkemize ve Iğdır’ımıza sayısız yatırımlar, yenilikler getirildi. Iğdır’ımız bu hizmetlerden payına düşeni almış ve halen de alaya devam ediyor diyor ve yapılan hizmetleri söyle sıralıyor:: “Havalimanı bu büyük nimet partimizin Iğdır’a armağanıdır. Nitekim her ile bir üniversite projesi kapsamında Iğdır’ımız üniversiteyle buluşmuştur. Hava kirliliği sorunu hepimizin en büyük sorunuydu.. Nitekim bu sorunda çözüldü ve Iğdır Doğalgazla buluştu.. 21 yılda Iğdır’a yapılan okul sayısını inanın şu an ben de bilmiyorum. Ancak şunu söyleyebilirim 2021 ve 2022 yılında 30 civarında okul, öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. 2021 ve 2022 yılları arasında 100’ün üzerinde spor alanına yatırım yapılmıştır.

       Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Hüseyin Engin Sarıibrahim belediye başkanlığına vekalet ettiği günden itibaren şehrimizde yaşanan yenilikleri hepiniz görmüşsünüzdür. Şüphesiz ki koordineli bir çalışma olmasa Iğdır’ımıza yapılan bu yatırımlar bu seviyelere gelemezdi.

        Her mahallemizde son derece modern parklar halkımızın hizmetine sunulmuş durumdadır. Su ve Kanalizasyon şehrimizin başlı başına en önemli sorunlarından birisiydi. Bu işi hiçbir belediye göze alamıyordu. Bunu Ak Parti hükümetinin iradesi başlatmış ve sonlandırmıştır.

             Özgür Mahallemizde başlatılan imar çalışması 50 yıldır kimsenin cesaret edip elini vuramadığı bir çalışmadır.

           Mesela Iğdır Belediyemize ait atık su arıtma tesisi var. Devasa bir yatırımdır.

               2023 hedefimiz Tuzluca barajıdır. Bu barajı da Allah izin verir de bitirirsek Iğdır Ovasının tarım sulaması sorunu tamamen bitmiş olacaktır. Tuzluca barajı için de tüm çalışmalar başlatılmış, plan bütçeye alınmış ihale aşamasına getirilmiştir.

             Alagöz Holding Iğdır FK Başkanı Sayın Cantürk Alagöz’ün spor alanında yapmış olduğu yatırımlar sporda ilerlememizde teşvik edici olmuştur.  Bu sebepten ötürü şehrimize yatırım yapan tüm iş insanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

            48 yıllık bir gazeteci olarak 21 yılda yapılan yatırım ve hizmetler için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Peki yapılan hizmetler yeterli mi ? Bazı insanlar  yetersiz.!Bazı insanlarda yeterli olarak görüyor.Bazı insanlarda Devletin ve Hükümetin görevidir hizmet getirmek zorunda diyorlar..Başka hükümette olsa bu hizmetler gelecekti gibi..

            Aslında üç ülkeye sınır Iğdır daha gelişmiş olabilirdi. Şırnak gibi Güneydoğu da ki yeni illere yapılan yatırımlar Iğdır da yok gibi..

             Iğdır da işsizlik çok..Her ne kadar Organize sanayi bölgesinde 2 bine yakın insan çalışıyor olsa da artan nüfus ,dışarıdan gelen göç işsizliği artırıyor.

            Yapılan yatırımların gecikmesi, yetersiz olmasının diğer bir nedeni de bence ,Iğdır’da birlik ve beraberliğin olmamasıdır. Siyasi çekişmeler,bizden sizden düşüncesi Iğdır’ı geliştirmemiştir…!!İktidardan yan olmamak ,akıl ve mantığı kullanmamak, duygusal söylemlere oy vermek Iğdır’ın kaderini değiştirmemiştir..!!    Bugün Ankara’da Iğdırlı ne bir daire başkanımız ne bir genel müdürümüz var.80 ilde bir önemli kurumda Iğdırlı müdürümüz var.Bunların sebebinide araştırmak lazım…!!

            5-6 ay sonra yapılacak olan seçimde bakalım Iğdır’lı 21 yılda Iğdır’a   yapılan yatırımlardan dolayı vefa gösterip Cumhur ittifakına oy verecek mi?!Yoksa enflasyon, pahalılıktan dolayı vermeyecek mi?! Veya  duygusal söylemlere kapılarak eski tas eski hamam mı diyecek ..Bekleyip göreceğiz..

                SÖZÜN ÖZÜ:”SİZ GEÇMİŞTE OLANLARA ÜZÜLÜRKEN BEN GELECEKTE IĞDIR’DA OLACAKLARIN YASINDAYIM.” BUNUN İÇİN HERKES IĞDIR’IN GELECEĞİNİ DÜŞÜNMELİDİR

YORUMLAR

  • 0 Yorum