Iğdır'da "İki Devlet Tek Millet"Kardeşliğin Sınıfı Açıldı

Haydar Aliyev’in doğumunun 103. yılı dolayısıyla, Haydar Aliyev Fen Lisesi bünyesinde Türkiye ve Azerbaycan arasındaki sarsılmaz bağları simgeleyen “İki Devlet Bir Millet” sınıfı düzenlenen törenle açıldı.

 Iğdır'da "İki Devlet Tek Millet"Kardeşliğin Sınıfı Açıldı
07 Mayıs 2026 - 15:17

Iğdır’da “İki Devlet Tek Millet”Kardeşliğin Sınıfı Açıldı:
Haydar Aliyev’in doğumunun 103. yılı dolayısıyla, Haydar Aliyev Fen Lisesi bünyesinde Türkiye ve Azerbaycan arasındaki sarsılmaz bağları simgeleyen “İki Devlet Bir Millet” sınıfı düzenlenen törenle açıldı.
  Iğdır’ın eğitimdeki öncü kurumlarından Haydar Aliyev Fen Lisesi, anlamlı bir projeye ev sahipliği yaptı. İş insanı İshak Yaycılı tarafından tefrişatı ve onarımı üstlenilen “İki Devlet Tek Millet” sınıfı; protokol  ve eğitimcilerin katılımıyla açıldı.
Sınıfın açılış kurdelesini; Iğdır Valisi M. Fırat Taşolar, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Zamin Aliyev, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve Okul Müdürü Yavuz Bağcı birlikte kesti.
Programda konuşan Vali M. Fırat Taşolar, Iğdır’da görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağlarının kendisini duygulandırdığını söyledi. Taşolar konuşmasında, “Ben kendi adıma bireysel manada da Iğdır’da olmaktan gerçekten çok büyük mutluyum. Geldiğimden beri hem manevi olarak çok güzel işler yaptık hem de çok güzel, duygusal anlar yaşıyoruz. Şimdiye kadar yaşadığım bütün duygusallıkların temelinde Azerbaycan devletiyle olan bağlarımız, birlikteliğimiz ve ilişkilerimiz var. Birlikte yapmış olduğumuz etkinlikler ve organizasyonlar var. Evet ben bir valiyim ama Fırat Taşolar olarak da gerçekten çok duygulanıyorum, çok mutluyum. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Vali Taşolar , “İki devlet bir millet sınıfımızın açılışını gerçekleştirdik. Bu vizyonun hayata geçirilmesinde büyük emeği olan iş insanı İshak Yaycılı’ya ve okul yönetimimize teşekkür ediyorum,” şeklinde konuştu.
“Dünyada Eşi Benzeri Olmayan Bir İlişki”
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Zamin Aliyev ise törende yaptığı konuşmada, projenin fikir babasının okul müdürü olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:“Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişki dünya devletleri arasında eşi benzeri olmayan bir kardeşliktir. Bu sınıf da bu bağın en güzel örneklerinden biri olacak. Çocuklarımız tarihlerini bildikçe ve liderlerimizi tanıdıkça, bu köklü mirası geleceğe daha güçlü taşıyacaklardır “Mustafa Kemal Atatürk ‘Azerbaycan’ın acısı acımız, sevinci sevincimizdir’ demişti. Haydar Aliyev de ‘İki devlet bir millet’ sözünü söylemişti. Bugün de ‘İki Devlet Bir Millet’ sınıfının açılışını yapıyoruz. Gençlerimiz burada Türk büyüklerini, atalarını görecek, öğrenecek ve gururlanacaktır.” ifadelerini kullandı..”
Geleceğin Yazarları Bu Sınıftan Çıkacak
Sınıfın atmosferinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden öğrenciler, projenin kendilerine ilham verdiğini belirterek duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Sınıfımızda ortak tarihimize yön veren yazarların ve liderlerin hayatları anlatılıyor. Tarih boyunca acımız da sevincimiz de bir oldu. İnanıyoruz ki bu sınıftan, ‘İki devlet tek millet’ anlayışıyla yetişen ve Türkiye’mize büyük katkılar sunacak yeni yazarlar ve bilim insanları yetişecektir.”
Açılışın ardından sınıfı inceleyen Vali Taşolar, öğrencilerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti. .
İki Devlet Tek Millet sınıfı, görselliği ve içeriğiyle öğrencilere sadece akademik bilgi değil, aynı zamanda milli bir şuur kazandırmayı hedefliyor.
Program sonunda Iğdır Valisi M. Fırat Taşolar, sınıfın yapılmasında emeği geçen İş insanı İshak Yaycılı’ya ve Azerbaycan Kars Başkonsolosu Zamin Aliyev plaket taktim etti.
 Açılan sınıfta Türkiye ve Azerbaycan’ın ortak tarihine, kültürel bağlarına ve önemli şahsiyetlerine ilişkin görseller ile eğitim materyallerinin yer aldığı belirtildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum