18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 99. YIL DÖNÜMÜ IĞDIR'DA ÇOŞKUYLA KUTLANDI VE ŞEHİTLERİMİZ ANILDI

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 99. YIL DÖNÜMÜ IĞDIR’DA ÇOŞKUYLA KUTLANDI VE ŞEHİTLERİMİZ ANILDI Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle Iğdır’da program düzenlendi. Saat 09.00’da Belediye önündeki Atatürk Anıtına Çelenkler sunuldu. Saat 9.30’da Şehit Mehmet Çavuş anıtına çelenkler bırakıldı. Iğdır kültür merkezi Salonunda programa devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 5. Hud

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 99. YIL DÖNÜMÜ IĞDIR'DA ÇOŞKUYLA KUTLANDI VE ŞEHİTLERİMİZ ANILDI
18 Mart 2013 - 13:34
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 99. YIL DÖNÜMÜ IĞDIR’DA ÇOŞKUYLA KUTLANDI VE ŞEHİTLERİMİZ ANILDI

Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle Iğdır’da program düzenlendi.

Saat 09.00’da Belediye önündeki Atatürk Anıtına Çelenkler sunuldu. Saat 9.30’da Şehit Mehmet Çavuş anıtına çelenkler bırakıldı.

Iğdır kültür merkezi Salonunda programa devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 5. Hudut Alay komutanlığından Piyade Yüzbaşı Özkan Özşahin yaparak Çanakkale zaferinin önemi ve Mehmetçiğin kahramanlığını anlattı.

Yüzbaşı Özkan Özşahin , Bu savaşta Türk askeri.devrin en güçlü donanmasını ve ordularını,her türlü imkânsızlığa rağmen kanını akıtarak, canını vererek mağlup etmiş Çanakkale'nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Çanakkalemilli mücadelenin başlangıcı için ilk kıvılcımın çakıldığı direnişin başladığı,düşmana ilk kez dur denilebildiği yer olması açısından önemlidir.Vatan için can verenlerin yurdudur,Kefensiz toprağa düşenlerin mekanıdır Çanakkale”dedi.

Iğdır Şehit ve Gazi Aileleri derneği başkan yardımcısı Kamber Güzelkaya’da ,Çanakkale ruhuna değinerek,Çanakkale Zaferi Türk tarihinde bir dönüm noktasıdır. Vatanımızı işgal etmeye kalkanlara karşı verilmiş en büyük cevaptır.”dedi.

Iğdır Valisi Ahmet Pek,’te Şehitlik defterine yazdığı yazıda , Şehitlerimiz devlet ve milletimiz adına üstlendikleri görevlerinde engin sorumluluk anlayışıyla canlarınıfeda etmekten kaçınmayarak en yüce makam olan şahadet mertebesine ulaşmışlardır. Şehitlerimizin bu özverileri, Türk Milletini tarihin her döneminde büyük ve güçlü kılmıştır. Milletinin bağımsızlığı uğruna verdiğişanlı mücadele sonucunda Türkiye Cumhuriyetinin temelleri aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıkları sayesinde atılmıştır. Bugün Ay YıldızlıBayrağımızın altında huzur ve güven içerisinde başımız dik olarak yaşıyorsak, bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz.

 

Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyenşehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar ulusumuzun gönlünde yaşamaya devam edeceklerdir.”görüşüne yer verdi.

Daha sonra protokol ,Çanakkale konulu şiir, kompozisyon ve resim dalarlında dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdiler. Program İMK Anadolu lisesinin hazırladığı Çanakkale Oratoryosu ile devam etti. Oratoryoyu izleyenler duygulu anlar yaşadılar. Ardından merkeze bağlı Şuveren köyünde J. Karakolu bahçesine Herşehit için bir fidan dikimi yapıldı

YORUMLAR

  • 0 Yorum