Serdar Ünsal

Serdar Ünsal

serdarunsal76@gmail.com

DERDİ IĞDIR OLAN BAŞKANLIĞA ADAY OLMALI

05 Kasım 2023 - 19:25 - Güncelleme: 06 Kasım 2023 - 16:20

DERDİ IĞDIR OLAN BAŞKANLIĞA ADAY OLMALI
               Geçenlerde yaklaşan belediye seçimleri ve adaylarla ilgili bir yazı yazdım.
Bir arkadaşta yazdığım yazının altına yorum yazarak gönlünden geçen aday kim diye sormuştu.
              İşin doğrusu gönlümden geçen aday çok ama, aklım mantığım şunu diyor:”Derdi Iğdır olan ,gece gündüz Iğdır’ın sorunlarını geleceğini düşünen 5-10 yıl sonraki Iğdır’ı düşünüp planlayan bir kişi aday olmalı.”
              Peki mevcut adaylar içinde bu özelliği taşıyan var mı ?Bence bir iki kişi var.Bu kişilerde kendilerini ispatlamış kişilerdir. Iğdır’a Iğdırlıya hizmet etmiş Iğdır sevdalısıdırlar.
Şimdi Cumhur ittifakından aday olmak isteyen kişi çok ,bu aday adaylarını ince eleyip sıkı dokumak lazım. Siyaset kulislerinde adayın belirlenmesinde en büyük faktör sayın vekil Cantürk Alagöz diyorlar.
           Sayın Cantürk Alagöz beraber çalışacağı yol yürüyeceği kişiyi seçme hakkına sahip,Çünkü verilen sözlerin yerine gelmesi için birlik içinde olunması gerekiyor.Sayın vekilimiz şimdiden 1000 den fazla kişiye istihdam sağlamış durumda İnanıyorum ki,2-3 yılda kazanılmış bir belediye başkanlığı,açılan Zengozor koridoru ile Iğdır da işsiz insan kalmayacaktır.
           Mevcut il başkanı Ali Kemal Ayaz’ın belediye başkan adayı olmasını isteyenler var.Geriye dönüp baktığımızda Ali Kemal Ayaz’ın göreve geldiği günden beri Iğdır’a yaptığı hizmetler göz ardı edilemez. Açılan okullar,spor salonları,parklar,millet bahçesi,su kanalizayon şebekleri, gerçekten Iğdır’ın çehresini değiştirmiştir.Hiç bir dönem bu kadar hizmet yatırım gelmemişti.
             Kurban Parlar gibi isimler üzerinde de olumlu dönüşler oldu diyebilirim. Diğer isimlere destek verenlerde çoğunluktaydı. Hayırlısı diyelim İnşallah sevdası Iğdır olan bir hemşerimiz aday olur ve birlik içinde kazanır.
Bana gelen belediye başkan aday adayları ile ilgili son bilgileri de paylaşayım.
Kamu-sen başkanı Ali Arslan(Kendisi düşünmediğini söyledi.)Ziraat Mühendisi Levent Kül,Belediye fen işleri Müdürü Cahit Muhulkanlı,Taner Tazegül,Ahmet Tutulmaz, gibi isimler dolaşıyor.
            Ak partiden Belediye başkanlığına Aralık ilçesinden aday adayı olmak isteyenler ise,Ataman Toksöz,Kamber Güzelkaya,İlhan Kumtepe,mevcut başkan Mustafa Güzelkaya  gibi isimler geçiyor.
             Tuzluca ilçesinde ise aday bolluğu yaşanıyor. CHP den Belediye başkan Adayları cemal kurnaz, Abdullah Çinibulak,Aziz Akkılıç, Süleyman Ulutaş ve Cafer Aytekin
İyi parti de Ali Erdem sevilmiş adı geçiyor.
            HDP Mustafa Maman, Yılmaz korkusuz, İsrafil taştan ve İsmet İlkutlu
Ak parti Mevcut belediye başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, Birol Büyükhan, Faruk korkusuz Ak parti mevcut İlçe Başkanı Mehmet Öner Nihat Ada ve Mehmet Talayhan isimleri geçmektedir.
         Yapılan kamoyu araştırmalarımıza göre halk tarafından sevilen bir ismin daha ortaya adaylığını açıklamadığı halde ismi geçmektedir. Tuzluca sosyal hizmetler müdürü Ahmet Özkaplan ismi ön plana çıkıyor.Yıpranmamış bir aday ve Mevcut belediye başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan gibi kazanma şansı yüksek diyorlar.
Edindiğimiz siyaset kulislerini aktarmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum