Dilucu Şehitleri, Hain Saldırının Gerçekleştiği Yerde Anıldı

Iğdır'ın Aralık ilçesinde, 8 Eylül 2015 tarihinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 13 kahraman polis memuru, şehadetlerinin 11. yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Dilucu Şehitleri, Hain Saldırının Gerçekleştiği Yerde Anıldı

Iğdır’ın Aralık ilçesinde, 8 Eylül 2015 tarihinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 13 kahraman polis memuru, şehadetlerinin 11. yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, hain saldırının gerçekleştirildiği Aralık ilçesine bağlı Hasanhan köyü yakınlarında düzenlenen anma töreninde, şehit polis memurları dualarla ve saygıyla yad edildi.
SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI OKUNDU DUALAR EDİLDİ
Anma programı, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, saldırıda şehit olan 13 polis memurunun adları okundu.
Törende konuşan , İl Emniyet Müdürü Niyazi Tugay “08 Eylül 2015 tarihinde, vatan sevgisiyle görevlerini ifa ederlerken bölücü terör örgütü PKK militanlarınca ve hain işbirlikçilerinin kalleş saldırısında şehadet şerbetini içen 13 kahraman silah arkadaşımızı anmak üzere, Dilucu Şehitleri Anıtı’nda tertip ettiğimiz törenimize teşriflerinizden ötürü hepinize şükranlarımı arz ederim.2015 yılında, üzerinde bulunduğumuz tam bu noktada gerçekleştirilen kalleşçe saldırı sonucunda 13 vatan evladımızı, 13 can yoldaşımızı toprağa verdik. Onlar vatan, millet ve ay yıldızlı bayrak uğruna can vererek en yüce makam olan şehadet makamına eriştiler.Aziz şehitlerimizin bu emsalsiz fedakârlıkları, bu topraklarda özgürce nefes alabilmemizin en büyük teminatı olurken bizlere de ülkemizin her karış toprağında hainlerle, suç ve suçlularla mücadelede sarsılmaz bir rehber olmuştur. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki devletimize ve milletimize karşı girişilecek her türlü hainlikle mücadelemiz son nefesimize kadar durmaksızın devam edecektir.Şehitlerimizi yaşatmanın en güzel yolu; onların uğruna can verdiği vatan, bayrak, ezan ve mukaddesata sahip çıkmaktır.Vatana sahip çıkacağız.Bayrağa sahip çıkacağız.Mukaddesata sahip çıkacağız.Ezana sahip çıkacağız.Çok çalışacağız.Birbirimize sahip çıkacağız ve aziz Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti’ni daha güçlü, daha huzurlu ve daha güzel yarınlara taşıyacağız.
Bu inançla belirtmek isterim ki biz, görevimizi vatan coğrafyamızda yaparken üniformamızın bize verdiği sorumluluğun farkındayız. Milletimizin bize emanet ettiği güveni korumak için gerektiğinde canımızı ortaya koymaktan çekinmedik, çekinmeyeceğiz.Polislik, sadece meslek değildir.Polislik, vatan sevgisidir.Polislik, fedakârlıktır.Polislik, adaletin yanında durmaktır.Polislik; mazlumun yanında, suçlunun karşısında olmaktır.Polislik, Türk milletinin huzuru için gece gündüz çalışmak, mücadele etmektir.Bizim en büyük gücümüz, Türk milletinin bize olan güvenidir. Iğdır Emniyet Müdürlüğü olarak milletimizin huzurunu sağlamak, kamu düzenini muhafaza etmek, vatandaşımızın can ve mal güvenliğini korumak için görevimizi dün olduğu gibi bugün de en layıkıyla yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu, aziz şehitlerimize ve onların bizlere en kutsal emaneti olan değerli ailelerine verdiğimiz şeref sözüdür.Görevimize olan aşkımız ve devletimize olan sarsılmaz bağlılığımız, şehitlerimizin aziz hatıralarına duyduğumuz sadakatin en büyük göstergesidir.Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tarih boyunca vatanımız ve bayrağımız uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet; kahraman gazilerimize sağlık; şehitlerimizin değerli ve vakur ailelerine sabırlar diliyorum.Asla unutulmamalıdır ki: Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; Toprak, eğer uğruna ölen varsa vatandır!Vatan millet ve mukaddesat uğruna can veren kahraman şehitlerimizin ve özellikle burada şehadet şerbeti içen 13 şehidimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun. Vatan sağ olsun!”dedi.
 Programda, 8 Eylül 2015 tarihinde yaşanan hain saldırıda hayatını kaybeden polisler için Kuran-Kerim okundu dualer edildi. Şehitlik anıtına protokol ve vatandaşlar tarafından karanfiller bırakıldı  .
13 KAHRAMAN POLİS UNUTULMADI
Dilucu Sınır Kapısı’nda görev yapan polis memurlarını taşıyan servis aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 13 polis memuru, aradan geçen yıllara rağmen unutulmadı.
 
















dilucu şehitleri hain saldırının gerçekleştiği yerde anıldı