ABD Büyükelçisi Ricciardon'u Amerikalılar DoÄuya ÃaÄırdı
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardon, barıŠiçin umutlu olduklarını söyleyerek, "Ãok iyimseriz."
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardon, barıŠiçin Umutlu olduklarını söyleyerek, "Ãok iyimseriz. Onun için Amerikalıları Van'a güney doÄuya gelmesini teÅvik etmek istiyoruz. Biz rahat rahat bulunuyoruz tüm Türkiye'de, onun için buraya geldik." dedi.
Gezi ve çeÅitli incelemelerde bulunmak üzere ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardon Van'a geldi. Ricciardon'u ilk olarak Van Valisi Münir KaraloÄlu'nu ziyaret etti. Ãok sıcak karÅılandıklarını söyleyen Ricciardon, Van'da olmaktan mutluluk duyduÄunu ifade etti. Deprem döneminde gelmeyi düÅündüklerini ancak iptal edildiÄini dile getiren Ricciardon, "O zaman acınızı paylaÅtık hala da paylaÅıyoruz ama gördüÄümüze göre inanılmaz Åekilde yenilenmiÅ ondan çok övünmek istiyoruz. Van'da bizim için güzel hatıralarımız var. Ãok önce gelmiÅtik. 3. katip olarak gelmiÅtim. Büyük elçinin eÅinin doÄum günü için bir Van kedisi bulmam gerekti o dönemde. Onun için gelmiÅtim. 1979 yılında. Tabi Van Kalesi'ni o zaman gezdik tekrar gezeceÄiz. Bu günde Akdamar'a geçeceÄiz. AnladıÄım kadarıyla yarın Florida gelen Amerikalar var. VatandaÅlarımızı teÅvik etmek istedik. Van'ın ne kadar güzel olduÄunu hatırladık. Amerika'dan turizmi teÅvik etmek istiyoruz."
Amerikalıları doÄuya çaÄıran Ricciardon, "Ãzellikle bu günlerde barıŠiçin hepimiz umutluyuz. Ãok iyimseriz. Onun için Amerikalıları Van'a güney doÄuya gelmesini teÅvik etmek istiyoruz. Biz rahat rahat bulunuyoruz tüm Türkiye'de onun için buraya geldik." dedi.
Vali Münir KaraloÄlu da ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricardione ve eÅlerini Van'da aÄırlamadan büyük bir mutluluk duyduÄunu ifade etti. 2011 yılında Van'ın büyük bir deprem yaÅadıÄını ifade eden KaraloÄlu, "O zaman ABD'nin hükümetinin ve halkının yardımlarını yanımızda görmüÅtük. Bundan dolayı Van halkı adına büyükelçi nezdinde Åükranlarımı iletiyorum. Bugün ve yarın ilimizde ve Hakkari'de temasları olacak. Ãmit ediyorum ki ilimizde güzel zaman geçirsin ve mutlu bir Åekilde ayrılsın." diye konuÅtu.